Регистрация

Сладоледен чийзкейк с плодове



Сладоледен чийзкейк с плодове
Лесно   |   Порции 8-16   |   Видяна: 1429

Замразен чийзкейк с шоколад, кондензирано мляко, ягоди и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.04.2018

Лесен чийзкейк за лятото, който може да се сервира в замразен вариант и носи сладост и свежест правят Лора и Стоян. Това е сладкиш с традиционната американска основа от крекери с масло, пласт течен шоколад, ред плодов крем с крем сирене и кондензирано мляко и украса от плодови парченца - сладко и освежаващо.

За основата крекерите се превръщат в трохи в блендер, заливат се с разтопено масло и се бръмват отново. Маслените трохи се пресипват във формичка с регулиращи се стени или друг съд, в който искате да направите сладкиша. Заравняват се с притискане и се прибират във фризера за 10 минути. След това блатът се намазва с течен шоколад и се прибира във фризера отново.

За крема се смесват крем сирене с ванилова захар и кондензирано мляко. Добавят се ягоди и ананас от консерва, нарязани на кубчета. Всичко се разбърква добре и се изсипва върху блата. Отгоре се поръсва с още парченца плодове. Прибира се във фризера за около час. След това се нарязва на парчета, които по желание можете да сервирате покапани с мед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта