Регистрация

Сладоледена торта с бисквити и плодове



Сладоледена торта с бисквити и плодове
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1475

Сладоледен сандвич с бисквити, банани и диня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Чували ли сте за онази хитра идея от зората на демокрацията - сладолед на прах. Това не е най-полезната смес, но с нищо не е по-вредна от голяма част от купения сладолед. Просто излиза по-евтино и може да се направи вкъщи като част от някои сладкиш. Защото ако опитате с обикновено подсладено нишесте или някои от другите кремове, които се бият с вода или мляко, след като го охладите, ще стане на неприятни шупли, които развалят текстурата на десерта. А този прах просто се разбива, замразява и превръща във вкусен домашен сладолед. 

Именно на това вълшебно прахче, пакет обикновени четириъгълни чаени бисквити, плод и малко ядки залага кулинарната влогърка Милена, за да направи един вкусен сладоледен сладкиш, който се приготвя за минути. Единствено трябва търпение докато замръзне. Бисквитите се подреждат по дъното и стените на формичка за кексове или терин. Тук Милена пропуска да спомене, че по желание можете да ги намажете отвътре с любимия мармалад или конфитюр или пък съвсем бегло да ги напоите в кафе.

После в тях се изиспва сладоледената смес. Можете да използвате и готов размекнат сладолед, както и да се заиграете с няколко цвята, ако искате да е по-шарено. Отгоре се поръсва с натрошени орехи, а върху тях се редят плодове по желание. После всичко влиза във фризера и след около 2-3 часа имате страхотен сладоледен десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта