Регистрация

Сладки с ванилия и кокос

Сладки с ванилия и кокос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3442

Вкусни сладки с глазура от белтък.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. масло, на стайна температура
  • 1 ч.ч. мас с аромат на масло
  • 12 жълтъка
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.л. винен камък (калиев тартарат)
  • 2 ч.л. ванилия
  • 1/2 ч.ч. подсладен настърган кокосов орех
  • кората на 2 лимона
  • кората на 2 портокала

Глазура:

  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1/2 ч.л. лимонов екстракт
  • 1/2 ч.л. портокалов екстракт
  • 1 белтък

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото, маста и захарта с миксер.

2. Прибавете яйцата постепенно и ванилията след тях. Разбъркайте добре.

3. Пресейте брашното със содата за хляб, винената киселина и лимоновите и портокаловите корички. Внимателно и при непрестанно бъркане прибавете сухите съставки към мокрите.

4. Прибавете кокоса и разбъркайте.

5. Отделете от тестото топчета с големината на 1 ½ с.л., оформете ги добре, наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене, на разстояние около 2 см. едно от друго и ги сплескайте леко с пръст. Изпечете ги в предварително загрята на 180 С фурна за около 8-10 минути или докато ръбовете се зачервят.

6. Докато сладките изстиват, разбийте белтъка с миксер на пухкава пяна.

7. Прибавете постепенно пудрата захар и продължете да разбивате до получаването на гъста, гладка и лъскава течност.

8. Оставете сладките да изстинат напълно и след това ги намажете с глазурата. Изчакайте докато глазурата се втвърди или ги сложете в хладилника за една нощ.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта