Регистрация

Сладки праскови с маслен крем

Сладки праскови с маслен крем
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4346

Прасковки с масло, сметана, цвекло и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г брашно
  • 100 г масло
  • 100 мл заквасена сметана
  • 400 г захар
  • сода, угасена в малко оцет

За крема:

  • 200 г масло
  • 100 г кондензирано мляко

За украса:

  • 1 цвекло
  • 1 пресен морков

Начин на приготвяне:

1. Замесете тестото като смесите брашното, сметаната, захарта, гасената сода и маслото. Оформете го на малки топчици, постелете тава с хартиено фолио за печене и разпределете топчиците така, че да не се допират една до друга, като имате предвид, че обемът им ще се удвои. Печете десетина минути на не много силна фурна като следите зорко тестените хапки да не загорят.

2. Пригответе крема като смесите маслото с кондензираното мляко. След това разрежете топчиците през средата, издълбайте с малка лъжичка внимателно част от сърцевината и я напълнете с крем, като слепите обратно двете половинки на сладките една за друга.

3. Рендосайте моркова и изцедете сока му. Направете същото и с цвеклото, като не смесвате двете течности.

4. Всяка сладка намокрете в едната половина със сок от цвекло, а в другата - с морковен сок, поръсете със захар и приберете за два часа в хладилник.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта