Регистрация

Сладкиш с ягодово-шоколадов мус

Сладкиш с ягодово-шоколадов мус
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4088

Много шоколад и пресни ягоди се смесват в домашния ви сладкиш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шоколадов блат за сладкиш
  • 300 г пресни ягоди
  • 2 с.л. пудра захар (добавете още, ако обичате по-сладко)
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 с.л. шоколад на прах
  • 2 с.л. натурален желатин
  • 150 мл бита сметана (30% масленост)
  • 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Изпечете блата за сладкиша и го поставете във формата за кейк.

2. Разрежете половината от ягодите на равни половинки и ги подредете във формата така, че да се допират една до друга, изправени, с връхчета нагоре и с разрязаната част гледаща навън.

3. Поставете останалите ягоди в средата. Оставете настрани.

4. В купа, разбийте заедно захарта, жълтъка, ванилията и шоколада на прах.

5. В малък дълбок тиган, сложете желатина и млякото. Загрейте, докато желатина се разтопи напълно.

6. Изсипете млечната смес в шоколадовата и разбъркайте добре (сложете купата в студена вода, докато бъркате. Оставете да се охлади – сместа трябва да се сгъсти).

7. Разбийте сметаната с 1 с.л. захар, докато се получат меки връхчета.

8. Внимателно изсипете сметаната в шоколадовата смес, докато сместа стане хомогенна.

9. Когато сте готови, изсипете сместа във формата, така че да покрие ягодите.

10. Охладете в хладилника, докато се стегне (за 4 часа).

11. Украсете и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта