Регистрация

Пандишпанов сладкиш с ягоди



Пандишпанов сладкиш с ягоди
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2156

Торта от рулца със сметанов крем, цедено кисело мляко и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.04.2017

Виждаме оригинална идея за домашна торта с пандишпанови блатове, оформени като руло с плънка от шоколад. Тестената част се прави от смес на бити белтъци с ванилия и разбити жълтъци със захар. Получава се въздушно тесто, което разделяме на две части и печем за 12-тина минути. Следва да поставим върху мокра хартия, да намажем с течен шоколад и да увием на рула, които трябва да останат в хладилник, за да се стегнат и запазят формата си. Разбира се, можете да сервирате и тях като десерт, но идеята да се превърнат в обвивка на пухкав плодов крем е неустоима, за да спрем дотук.

Крема приготвяме като кипнем жълтъци с мляко, подсладим и ароматизираме на още ванилия. После смесваме с бита сметана и парченца ягоди. Добавяме желатин, за да се получи стегната текстура и обогатяваме с цедено кисело мляко, което перфектно си партнира с ягодите и сметаната.

Сладкиша се сглабя като по дъното и стените на застлана със стреч фолио купа се разпределят резените рула, след това се излива крема и се захлупва с още тестени кръгчета. Получаваме красива торта с обвивка от пандишпан и шоколад и свежа сърцевина от желиран млечен крем с ягоди. Такава торта няма да си намерите в сладкарниците.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта