Регистрация

Сладкиш с праскови от компот

Сладкиш с праскови от компот
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 487

Пирог с плънка от извара и кисело мляко и топинг от праскови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 50 г масло или маргарин
  • 1 яйце
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 пакет ванилова захар
  • лимонена кора

За плънката:

  • 500 г извара
  • 150 г захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1 яйце
  • 100 мл кисело мляко
  • 50 г царевичен грис
  • 7 праскови от консерва или компот

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта и ваниловата захар, като използвате миксер. После добавете яйцето и бъркайте още.

2. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към сместа. Накрая сложете лимонената кора и сипвайте постепенно брашното до получаването на тесто.

3. Намаслете дъното и стените на тава, разстелете в нея тестото така, че да има борд.

4. Разбийте изварата със захарта, ваниловата захар, яйцето, киселото мляко и гриста. Изсипете сместа в направеното кладенче от тесто и отгоре украсете с половинки или цели праскови.

5. Печете на 180 градуса до готовност - около 40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта