Регистрация

Сладкиш с праскови от компот

Сладкиш с праскови от компот
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1333

Пирог с плънка от извара и кисело мляко и топинг от праскови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 50 г масло или маргарин
  • 1 яйце
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 пакет ванилова захар
  • лимонена кора

За плънката:

  • 500 г извара
  • 150 г захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1 яйце
  • 100 мл кисело мляко
  • 50 г царевичен грис
  • 7 праскови от консерва или компот

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта и ваниловата захар, като използвате миксер. После добавете яйцето и бъркайте още.

2. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към сместа. Накрая сложете лимонената кора и сипвайте постепенно брашното до получаването на тесто.

3. Намаслете дъното и стените на тава, разстелете в нея тестото така, че да има борд.

4. Разбийте изварата със захарта, ваниловата захар, яйцето, киселото мляко и гриста. Изсипете сместа в направеното кладенче от тесто и отгоре украсете с половинки или цели праскови.

5. Печете на 180 градуса до готовност - около 40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. КАртофи
  2. ACE
  3. 9096
  4. 18
  5. 58
  6. яб
  7. черен пипер
  8. Tiramisu
  9. 550

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта