Регистрация

Сладкиш с карамелизирани кайсии и ядки



Сладкиш с карамелизирани кайсии и ядки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1375

Пай с бутер тесто, карамел, кайсии и шамфъстък.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.07.2018

Тарт Татен, но не с ябълки, а с кайсии правят Лора и Стоян, за да покажат едно вкусно десертче с основа от бутер тесто, пласт печени кайсии и коричка от карамелизирани шамфъстъци със зхарен сос. Уникален десерт, с който можете да закусите или да се поглезите в специални моменти.

Трябва ви специфичен тиган или тава с незалепващо покритие, огнеупорни дръжки и диаметър 26 см. Да си намерите съда май е най-трудната част в тази рецепта. След това в него се разтапя захар докато се превърне в карамел. Изсипва се шамфъстъкът и се разбърква, за да се оваля добре в карамела. След това се редят плодовете с отвора надолу. А върху тях се захлупва с разточено леко бутер тесто. Дотук с готвенето.

Остава само да пъхнете сладкиша в предваритело загрятата на 190 градуса фурна за 20 минути. След това изчакайте да се охлади и го обърнете в поднос. Изглежда изкусително и наистина е доста вкусен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. a
  2. ПЪЛНЕНИ
  3. ACE
  4. Food
  5. бургер
  6. 30
  7. A>
  8. Кисел
  9. й
  10. онези

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта