Регистрация

Сладкиш с кайсии и ядки



Сладкиш с кайсии и ядки
Средно   |   Порции 9-12   |   Видяна: 1518

Трипластов тънък сладкиш с хрупкав блат, крем от шамфъстък и топинг от кайсии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.07.2017

Вкусен летен сладкиш с пресни кайсии и сладко от кайсии, който съчетава в себе си препечена маслена основа с крем от ядки и плодова глазура показват Лора и Стоян. Тестеният десерт е като приветствие към лятото, което ни радва с разнообразието си от плодове. След като опитате с кайсийки, можете да пробвате рецептата и с други плодове по ваше желание или според сезона. Произходът му е френски, но в себе си има и нещо ориенталско.

Първо правим масленото тесто за основата като смесваме сухите съставки - брашно, захар и щипка сол, а след това ги претриваме на трохи с кубчета масло. Добавяме малко студена вода, замесваме тесто и го прибираме да се стегне за 15 минути в хладилник. После го разстиламе в квадратна тава, застлана с хартия и печем за 20 минути.

Докато блатът се готви, правим крема от ядки като смиламе в чопър почистени от кората ядки шамфъстък със захар и малко брашно. После добавяме масло и яйца и пюрираме отново. Полученият крем се излива върху охладената кора. Отгоре редим по специфичен начин, показан във видеото, тънки резени кайсии. Сладкишът влиза във фурната за още половин час.

Остава само да загреем конфитюр от кайсии, с който да намажем извадения от фурната сладкиш. Изчакваме да се охлади и е готов за хапване. По желание можете да поднесете с листенца мента или топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта