Регистрация

Пай с кайсии и ядки



Пай с кайсии и ядки
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1434

Тарт с плодове и плънка от бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.06.2018

За да сме най-точни трябва да наречем този сладкиш тарт, защото пайовете са кръгли и имат горна тестена кора, била тя под формата на украса или цялостно капаче с нарези, през които да излиза горещия въздух от сърцевината. Тартовете са тестени изделия с основа от маслено тесто и апетитна плънка, която може да бъде сладка или солена. Днешният тарт, направен от Лора и Стоян, е десерт с кайсии и ядков пълнеж, който радва с три вида текстура и умикален маслен вкус.

Започваме с тестото - брашно се смесва с пудра захар и щипка сол. Добавя се студено масло на кубчета и се претрива на трохи. Следва ванилова захар и жълтък за спойка. Оформя се на тесто, което се разточва, увива във фолио и се прибира в хладилник за 30-тина минути.

През това време можете да си направите крема като с миксер разбиете масло със захар и ванилова захар. Добавят се яйца, ликьор амарето, малко брашно и филиани бадеми. Отделно се измиват кайсии и се почистват от костилката.

В намаслена тава за пайове или тартове (а защо не и в малки формички за тарталети) се разстила тестото. Отгоре се изсипва плънката и се заравнява. А на финала се подреждат плодовете, като можете да използвате каквито плодове прецените. Пече се за 40-тина минути на 180 градуса, а после имате идеален сладкиш с три текстури - хрупкава основа, ядков крем и плодова кора.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта