Регистрация

Сладкиш с борови връхчета и боровинки



Сладкиш с борови връхчета и боровинки
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1200

Кекс с мед, мляко и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Клафути с борови връхчета прави Ути Бъчваров като показва рецепта за сладкиш с български аромат, ухаещ на мед, боровинки и борови връхчета и радващ с нежна млечна текстура. Клафутито е френски сладкиш с мляко и плънка от плодове, пленяващ с уханията си. Днешният е по-различен и определено много вкусен.

За начало в тенджера се изсипва млякото и в него се добавят захарта и боровите връхчета. Оставя се лекинко да къкри, за да се напои с аромати, а след това се прецежда и се охлажда. А през това време в купа се разбиват яйцата с меда и брашното. После на тънка струйка се вкарва прецеденото ароматно сладко мляко и тестото е готово - доста течно... но така трябва да бъде.

В щедро намазнена тава се изсипва сместа и след това в нея се поръсват боровинките. Разбира се, можете да използвате всякакви други плодове по желание. Оригиналната рецепта за клафути е с череши. Всичко е въпрос на сезон и наличност. Десертът се пече, става пухкав и сочен, но за съжаление след изваждане от фурната леко сляга. Ако това ви притеснява, поднесете го накапан с още мед или в компанията на топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта