Регистрация

Сладкиш от тъмен хляб с плодове, мляко и мед

Сладкиш от тъмен хляб с плодове, мляко и мед
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 963

Хлебен пудинг с меден сос и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8-10 филии хляб (може и черно хлебче)
  • 600 мл мляко
  • 4-6 с.л. мед
  • 1 с.л. канела
  • 100 г ядки (орехи, лешници, кашу, бадеми, кедрови ядки, слънчогледово или тиквено семе)
  • смлян карамфил, джинджифил на прах, индийско орехче или друга сладкарска подправка по желание и в количество колкото харесвате (не повече от 1/2 ч.л.)
  • 150-200 г плодове (сушени, пресни или замразени) - череши, стафиди, фурми, сини сливи, годжи бери, боровинки, малини
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Нарежете всяка от филиите на 4 или 6 парчета. Можете да накъсате и на ръка. Нахвърляйте в йенска тавичка.

2. Поръсете отгоре плодовете и ядките.

3. Разбийте яйцата в купа. Добавете млякото, меда и сладкарски подправки на вкус. Разбъркайте хубаво.

4. Залейте с тази смес сухите съставки и пуснете да се пекат на 180 градуса за 45-50 минути.

5. По желание сервирайте със заливка от сладко, мед, топка сладолед или разбита с пудра захар или мед заквасена сметана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта