Регистрация

Сладка обредна питка с плънка от мармалад

Сладка обредна питка с плънка от мармалад
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2404

Пирог с пълнеж от домашен плодов мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 20 грама жива мая
  • 4 с.л. мляко
  • 4 с.л. маргарин
  • 1 с.л. захар
  • настъргана лимонова кора - около 20 грама
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 250 грама конфитюр от кайсии (можете да опитате и с вишни, ягоди, сини сливи или друг любим конфитюр)
  • 100 грама орехови ядли
  • 20 мл растителна мазнина за намазване

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто като разтворите маята в затопленото мляко, в което предварително сте сипали захарта и лъжичка брашно. След като сместа шупне, я изсипете в пресятото брашно, добавете маргарина, лимоновата кора и солта. Месете докато спре да лепне по ръцете и оставете да втаса за минимум 30-тина минути на топло.

2. Премесете отново, откъснете си една малка топка от тестото, а останалото разстелете в намазнена тава като покриете и стените й. Отгоре разпределете мармалада и ядките.

3. От топката, която си откъснахте, направете лентички или фигурки и украсете като пай.

4. Печете до готовност в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта