Регистрация

Сладка млечна баница с мед и масло



Сладка млечна баница с мед и масло
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2080

Сладка баница за десерт с мед, ванилия, канела и яйчена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.03.2018

Десертна баница, която е идеална и за семейна закуска правят Лора и Стоян, като завиват сладкиш от точени кори с много масло и го пекат със заливка от яйца, ароматни сладкарски подправки, мляко и мед. Получава се млечна баница, която ухае изкусително и е сочна и питателна.

За целта си разтапяме масло на водна баня и след това намазняваме с него тавата за вита баница. Вяка кора се намазва с масло и се завива на рулце, а после рулцата се завиват на баница. От видеото ще разберете как точно се прави. Подредените кори се заливат с останалото масло и се пекат за 15-тина минути на 180 градуса.

През това време приготвяме заливката като разбиваме яйца с ванилова захар, после добавяме бяла захар, мед и канела. Разбиваме отново и обогатяваме сместа с мляко и течна сметана. Горещата баница заливаме с яйчения крем и допичаме на същата температура за 20 минути. После изчакваме леко да се охлади и сме готови да я сервираме. По желание при поднасяне можете да я покапете с още мед или да поръсите с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта