Регистрация

Славянска питка с кашкавал и кимион

Славянска питка с кашкавал и кимион
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1719

Погача с кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ароматен домашен хляб с кашкавал прави Иван Звездев в своята кухня като показва два варианта за месенето му. Виждаме как се меси тесто за хляб в хлебопекарна и как се прави същият насъщен на ръка. Ако разполагате с уреда, просто ще спестите усилия, но все пак хората, създали тази рецепта, са действали по конвенционалния начин.

Ако работите на хлебопекарна първо се изсипват мокрите продукти - вода, разбито яйце и олио. Следва да се добави сол, захар и суха мая, а на финала и пресято брашно. С програмата за месене си гарантирате и втасването. Ако ще готвите на ръка, то брашното се пресява в тава и се смесва със захарта, солта и маята. Офрмя се кладенче и в него се добавят олиото, водата и яйцето. После се меси докато спре да лепне по ръцете. Прехвърля се в купа и се оставя да втаса на топло за един час.

Готовото тесто, независимо по кой вариант е направено, се прехвърля в намазнена тава и се разстила с натискане. После се правят дълбоки прорези надлъжно и напречно, за да се образуват квадрати. Намазва се с разбито яйце, върху квадратите се редят плочки кашкавал и отгоре се поръсва с кимион. Можете да смените подправката с ким или да заложите на най-българския аромат - балканската чубрица. На финала се донамазва с остатъка от разбитото яйце и се пече в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Гледайте видеото, за да се убедите, че този прекрасен домашен хляб с яйце и подправки може да бъде направен и от вас!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Сос
  2. майонеза
  3. 948
  4. 860
  5. 926
  6. 962
  7. 50
  8. 500
  9. 790
  10. 36

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта