Регистрация

Скариди с три вида люто

Скариди с три вида люто
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2817

Запържени пикантни скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Ÿ  ½ кг сурови големи скариди
  • Ÿ  ½ зелено анахаймско чили (или обикновена люта чушка)
  • Ÿ  ½ жълто чили (по желание)
  • Ÿ  ½ халапеньо (или друг вид люто чушле)
  • Ÿ  2 скилидки чесън
  • Ÿ  ¼ глава жълт лук
  •   ½ глава червен лук
  • Ÿ  зехтин
  • Ÿ  масло

Начин на приготвяне:

1. Почистете скаридите.

2. Нарежете всички чушки  и лук на ситно.

3. В намазнен тиган сложете чушките, чесъна и лука. Гответе на средна температура до омекване на продуктите.

4. Добавете скаридите и малко масло. Гответе 5-10минути и отстранете от огъня преди скаридите да се свият.

5. Поръсете с магданоз и лимон и сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта