Регистрация

Сиренена топеница с печени чушки и маслини



Сиренена топеница с печени чушки и маслини
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 541

Дунавска разядка със сирене, печени чушки, маслини и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Табиетлийско мезе за ракия създава Иван Звездев, като го кръщава Дунавка топеница по името на мазничкото сирене Дунавия, което е в основата на вкусната разядка. Прави се лесно и бързо и е страхотно народно предястие, което можете да сготвите като българска храна за чужденци, особено ако планирате да ги запознаете с качествата на родната ракия.

За начало се сваряват две яйца и се обелват няколко скилидки чесън. Течна или заквасена сметана се разбива в купа. Яйцата отиват в чопъра заедно с чесъна и бучка сирене. Смила се на паста и се прибавя към сметаната. Остава само да се сложат наситнени печени чушки и маслини и всичко се смесва.

Може да се украси с рендосан жълтък, листенца магданоз и да се покапе със зехтин за блясък. По желание можете да добавите в блендера парче от люта чушка за лека пикантност, както и да сервирате с хляб, за да се защити името топеница.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта