Синапена салата с раци и скариди
Салата със синап, шунка и морски дарове.
Необходими продукти:
- 150 г шунка
- 1 краставица
- 1 круша (малка)
- 1 морков
- 200 г скариди
- 100 г рулца от раци
- 1 яйце
- 7 с.л. синапени семена
- 3 с.л. кедрови ядки
- 1 с.л. соев сос
- 3 с.л. захар
- 2 ч.л. сол
- ½ ч.ч. оцет
- ½ ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете шунката, краставицата, моркова и яйцето на ленти с еднаква големина.
2. Обелете и нарежете крушата на тънки ленти.
3. Разтворете захарта във водата.
4. Нарежете тънко рулцата от раци.
5. Нарежете на ленти скаридите, бланширайте и охладете.
6. Нарежете медузата на ленти и я смесете с оцета и захарта.
7. Накиснете в кипяща вода синапеното семе до разтваряне и оставете в микровълновата фурна, докато се получи гладка паста.
8. След това прибавете соевия сос, захарта, оцета, водата и солта и разбъркайте хубаво.
9. Смелете кедровите ядки и ги прибавете при синапената смес.
10. Подредете готовите зеленчуци и останалите продукти в чиния и полейте със соса.
11. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ