Регистрация

Свинско филе на скара

Свинско филе на скара
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2940

Домашно свинско на скара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти: 

  • ситно настъргана кора от един лайм
  • ½ чаена чаша прясно изстискан сок от лайм
  • ¼ чаена чаша мед
  • 1 ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • 1 люта червена чушка
  • 1 чаена лъжица растителна мазнина
  • 1 супена лъжица пресен магданоз
  • 1 свинска пържола от рибица – около 0,5 кг.

Начин на приготвяне:

1. Изрежете от свинското филе излишната тлъстина и жили. Поставете корите от лайма, сока от него, меда, солта и чесновия прах в малък буркан с капак и разклатете добре, за да се смесят. Изсипете половината от маринатата в готварски плик, прибавете червената люта чушка и разбъркайте, за да се смесят. Добавете месото и завържете плика, като премахнете целият излишен въздух. Поставете всичко това в удобен съд. Мариновайте в хладилник от 6 до 24 часа, като обръщате плика от време навреме. Останалата марината поставете в отделен съд ,също в хладилника, докато е готова за употреба.

2. Извадете свинското от плика и го оставете да постои на стайна температура, докато подготвяте скарата. Извадете и останалата марината от хладилника.

3. Напълнете огнището с дървени въглища и запалете. След около 30 минути, когато въглищата побелеят и станат на прах, изсипете тези от тях, които са най-топли на най- ниския ред на скарата и ги разпръснете равномерно, използвайки дълги маши. Поставете решетката и сложете капака. Затоплете така 2-3 минути.

4. Намажете решетката с мазнината. Извадете свинското от плика и го поставете в центъра на решетката. Изхвърлете плика с останалата марината. Покрийте скарата и печете 12-15 минути, като обръщате месото на всеки 1,5 -2 минути.

5. Преместете свинското от скарата върху голям лист алуминиево фолио, прегънато в краищата така, че да оформя кошница и изсипете останалата марината. Обвийте го плътно и го оставете за 10 минути. После поставете върху дъска и нарежете. Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта