Регистрация

Свинско с тиквички, чушки и лук по корейски

Свинско с тиквички, чушки и лук по корейски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 201

Пържено свинско със зеленчуци и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо
  • 5 с.л. олио (оригиналната рецепта изисква сусамово, но може да използвате и обикновено)
  • 2 червени сладки чушки
  • 2 тиквички
  • 2 глави лук
  • 6 скилидки чесън
  • 4 с.л. терияки сос
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. лют пипер на люспи
  • 1 с.л. оцет (оригинално се слага оризов, но може и ябълков)
  • 2 с.л. червено вино
  • семена сусам и листа кориандър (магданоз) за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Свиското месо нарежете на лентички. Покапете с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. олио и 1 с.л. терияки сос.

2. Сгорещете тиган и запечатайте месото на много висок градус от всички страни като просто пържите и разбърквате няколко минути.

3. Извадете мръвките от тигана. Чушките нарежете на тънки лентички, тиквичките - на гредички, чесъна - на колелца, а лука - на полумесеци.

4. Сгорещете в същия тиган 3 с.л. олио и запържете лука. Щом започне да покафенява, добавете чушките и гответе 4 минути. Добавете и тиквичките, гответе още 2 минути и върнете месото.

5. Залейте с виното, а щом се поизпари, добавете меда, останалите соев и терияки сос, оцета, чесъна и пипера. Оставете няколко минути докато месото се сготви и махнете от огъня.

6. Поръсете с наситнен магданоз и сусамови семена и сервирайте.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта