Регистрация

Свинско с праз и зелени домати

Свинско с праз и зелени домати
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5362

Печено свинско с праз лук, ориз, домати и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама крехко свинско месо
  • 1 ч.ч. бланширан ориз
  • 2 стръка праз лук
  • 2 средно големи зелени домата
  • 1 морков
  • 1 ч.л. черен пирер
  • 2 с.л. пикантина (или друга универсална подправка по избор)
  • 5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарязвате свинското на хапки и го запържвате в мазнината заедно с нарязаните на ситно моркови за около 15 мин.

2. Празия лук срязвате през средата, а след това нарязвате на дребни полушайби и добавяте към месото. Така ястито се задушава още 10 мин.

3. Нарязвате зелените домати на малки парчета и заедно с бланширания ориз ги добавяте към месото и празия лук. Разбърквате всичко и подправяте с черен пипер и пикантита (или друга универсална подправка). Наливате и една чаша вода.

4. Така задушените продукти прехвърляте в тавичка за печене. Запичате във фурна на 200 градуса, докато водата се поеме от ориза и се получи хубава коричка.

Добър апетит! 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта