Свинско с праз и зелени домати
Печено свинско с праз лук, ориз, домати и моркови.
Необходими продукти:
- 500 грама крехко свинско месо
- 1 ч.ч. бланширан ориз
- 2 стръка праз лук
- 2 средно големи зелени домата
- 1 морков
- 1 ч.л. черен пирер
- 2 с.л. пикантина (или друга универсална подправка по избор)
- 5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате свинското на хапки и го запържвате в мазнината заедно с нарязаните на ситно моркови за около 15 мин.
2. Празия лук срязвате през средата, а след това нарязвате на дребни полушайби и добавяте към месото. Така ястито се задушава още 10 мин.
3. Нарязвате зелените домати на малки парчета и заедно с бланширания ориз ги добавяте към месото и празия лук. Разбърквате всичко и подправяте с черен пипер и пикантита (или друга универсална подправка). Наливате и една чаша вода.
4. Така задушените продукти прехвърляте в тавичка за печене. Запичате във фурна на 200 градуса, докато водата се поеме от ориза и се получи хубава коричка.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ