Регистрация

Свинско с карамелен сос по китайски

Свинско с карамелен сос по китайски
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2212

Сладко-солени свински пържоли по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За карамеления сос:

  • 4 с.л. малтоза (или захарен сироп)
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. сос хойсин
  • 1 с.л. сладък соев сос
  • 1 ч.л. суха подправка Пет подправки
  • 1 с.л. китайско розово вино (или обикновено китайско вино за готвене)
  • бял пипер
  • сусамово олио
  • сол на вкус

За месото:

  • 1 ч.л. счукан чесън
  • 1 ч.л. наситнен лук шалот
  • 1 кг свински гърди (или бонфиле; или плешка)

Начин на приготвяне:

На карамеления сос:

1. За да не залепнат съставките за съда, в който ги варите, най-добре използвайте тенджера с двойно дъно или варете на водна баня на умерен до слаб огън, като разбърквате непрекъснато, до сгъстяване. Оставете да се охлади и заделете.

На месото:

1. Набодете месото с вилица и втрийте чесъна и лука много добре по цялото свинско.

2. Мариновайте месото с 1/2 до 2/3 от приготвения карамелен сос и заделете за поне 20 мин. (най-добре за цяла нощ).

3. Изпържете в тиган маринованото свинско на умерено-силен огън, докато покафенее хубаво от двете страни, покрийте с капак и оставете да се готви на слаб огън още 20-30 мин.

4. 5 мин. преди да свалите от огъня, намажете с малко от останалата марината, за да глазирате месото.

5. Полейте с останалата марината цялото месо преди или след като го нарежете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта