Регистрация

Свинско с бяло вино и розмарин

Свинско с бяло вино и розмарин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1116

Парче свинско месо с чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг парче свинско месо
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л сух розмарин
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 с.л. морска сол
  • 4 с.л. зехтин
  • 120 мл бяло сухо вино
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. В хаванче счукайте чесъна със зърната черен пипер (които можете да жарнете предварително на сух тиган за минута), едрата сол и розмарина.

2. Почистете месото (ако има нужда) и продупчете на места. В направените дупки приберете част от сместа с подправки. Останалата разтрийте по цялата повърхност на месото.

3. Поставете в тава и покапете със зехтина.

4. Приберете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Можете да увиете във фолио и да оставите да се задушава за 30 минути. Можете и директно да запечете за 1.30-2 часа (в зависимост от дебелината на мръвката).

5. След изваждане от фурната приберете свинското в съд с капак, за да не губи топлината си.

6. През това време пресипете през цедка остатъчния сос от печенето на месото в касерола. Долейте виното и кипнете. Махнете от огъня, добавете студено масло от хладилника, разбъркайте докато се разтопи и сервирайте мръвката, нарязана на парчета и залята със соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта