Свинско по хавайски с кашкавал и ананас
Печени свински пържоли на фурна с кашкавалена коричка, чери домати и екзотични изненади.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 4 с.л. майонеза
- 50 грама кашкавал
- 2 чери домата
- 4 шайби ананас от консерва
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Осолете и опипрете свинското месо, намазнете дъното на тава и сложете пържолите вътре. От горната страна ги намажете с майонеза и печете на фурна за 40 минути или докато прецените, че са постигнали желаната готовност.
2. Разрежете всеки от чери доматите на половинки, а кашкавала - на 4 парчета (по възможност плоски).
3. Когато месото е изпечено, поставете върху него резена кашкавал и върнете във фурната докато се разтопи. Отгоре сложете по кръгче ананас и за финал - половинка от чери домат.
* По хавайска традиция ястието се поднася с картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ