Регистрация

Свинско по азиатски с гъби и спагети



Свинско по азиатски с гъби и спагети
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1509

Азиатско пържено свинско със спагети, гъби и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Китайската кухня, макар и в побългарен вариант, е сред любимите екзотични вкусове на нашенеца. Затова Иван Звездев предлага да си направим свинско по китайски у дома, като сготвим месото в компанията на зеленчуци и спагети. А единствените по-нетрадиционни подправки са къри на прах и тъмен соев сос, така че рецептата е лесно достъпна.

Първо свинското се реже на ленти и се маринова в 2-3 с.л. соев сос. Докато почива, се приготвят заготовки - зелена и червена чушка се режат на дълги и тънки пръчици, гъбите - на тънки полумесеци, а лука се наситнява. Спагетите се сваряват в голямо количество подсолена вода и се отцеждат в гевгир под течаща студена вода, за да не се разкашкат от вътрешната си температура.

В тиган се сгорещява олио и в него се пържи месото. След няколко минути се добавя и лука. Щом стане прозрачен, се вкарват и гъбите в ястието. Готви се докато потъмнеят. Следва къри, соев сос и чушките. След 2-3 минути е ред и на спагетите. Готвят се още 2-3 минути и ястието е готово за сервиране. Можете да поръсите със семена бял сусам за по-автентична визия. Гледайте във видеото точно как се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта