Регистрация

Свински шишчета по панаирджийски

Свински шишчета по панаирджийски
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 6377

Апетитен и неустоим шиш със свинско месо, сланина, гъбки, лук и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Като бях малък обожавах панаирите и ходех там с вуйчо ми. Той живееше в Годеч. На автогарата там имаше скара-бира. Правеха уникални шишчета, винаги имаше опашка и аз много се радвах когато вуйчо ме водеше там. Той попитал как стават тези шишчета толкова вкусни, какви подправки слагала жената. Ето и рецептата. Правя така шишчета от доста време и всеки ги харесва.

Тайната е първо в месото.Трябва да е шаренко и да има мазнина, бекон или плешката са добър избор. Подготвя се от предишния ден - трябва да преседят поне 24 часа, ако може повече, още по- добре. Нарязвате го на дребни парчета за шишчета, не правите суфлаки, където месото е голямо.

Маринатата е само сол, черен пипер и олио. Шишчетата трябва да плуват в него. Да - това е тайната - никакви други съставки!

мариновано свинско за шишчета

След това по ваш избор добавяте другите продукти за шишчето. Аз слагам лук, чушка и гъби. Ползвам дървени шишчета - продават се във всяка верига хранителни магазини.

дървени шишчета и лук за барбекю

Как се правят: Лука се нарязва на 4 части и после се отделя, за да стане под формата на чашка. Първо набождате лук, след това месото влиза в чашката, след това чушката, гъба и пак лук. Нагрявате си скарата или барбекюто, намазвате с лук или сланина, за да не се залепят шишчетата. Печене от всички страни - въртят се около 4 пъти.

правене на шишчета в домашни условия

нанизан шиш чака да бъде изпечен

Приятен апетит!

шишчета и кюфтета се пекат на домашно барбекю

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
10
4 мн. добре
3
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта