Регистрация

Свински шишове с марината от лук и подправки

Свински шишове с марината от лук и подправки
Лесно   |   Порции 8 шишчета (4 порции)   |   Видяна: 1118

Марината за свинско месо за шиш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер (по желание)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 1 кг свинско месо без кост
  • зеленчуци по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука рендосайте в голяма купа на ситно ренде.

2. Прибавете трите вида пипер, солта, куркумата и олиото и разбъркайте до получаването на гъста каша.

3. Нарежете свинското месо на едри хапки и го изсипете в купата. С ръце хубаво оваляйте и настискайте мръвките, за да се овкусят добре.

4. Покрийте със стреч фолио купата и приберете в хладилник за 2 часа.

5. Нанижете мръвките на шишове. Между тях по желание сложете големи парчета зеленчуци.

6. Печете на грил, скара, грил тиган, барбекю до готовност - между 2 и 4 минути от страна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта