Свински рулца със сирене и зелен фасул
Панирано пържено свинско с плънка от сирене и гарнитура от зелен боб с бекон и пармезан.
Необходими продукти:
- свинско месо
- сирене фета (бяло саламурено)
- бадеми
- пресен магданоз
- яйце
- галета
- мазнина за пържене
- зелен фасул
- пушен бекон
- чесън
- пармезан
- лимонов сок
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на тънки пържоли или лентички. Натрошете сиренето и го смесете с наситнения пресен магданоз и бадемите - смлени на прах или малки парченца.
2. Разбийте яйцето. Намажете едната страна на свинските месца със сиренената смес и след това завийте на руло. Панирайте с яйце и галета. Можете да закрепите с част от клечка за зъби. Запържете в малко сгорещена мазнина и след това запечете на фурна за 15-тина минути.
3. Пригответе гарнитурата като сварите зеления фасул, а след това в тиган запържите чесъна, нарязан на ситно заедно с бекона и добавите зеления фасул.
4. На изключен котлон добавете подправките на вкус.
5. Сервирайте в средата на чиния свинските рулца, гарнирани със запръжката от зелен боб и бекон. Полейте с лимонов сок и настържете пармезан отгоре докато ястието е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ