Регистрация

Свински пържоли с картофи и праз

Свински пържоли с картофи и праз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5657

Печено свинско месо на фурна с праз лук и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли (котлетни или вратни)
  • 5-6 картофа
  • 2 стръка праз лук
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 100 мл олио
  • 1 чаена чаша вода

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото в тиган и запържваме по 2 минути от всяка страна пържолките, които предварително сме поръсили със сол. Слагаме ги в тава, в която ще готвим ястието.

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите и праза в желани от нас форма и размер и ги добавяме при пържолите. Овкусяваме с черния пипер. Заливаме с водата и мазнината, в която сме пържили пържолите. Покриваме тавата с фолио и печем около 40 минути във фурна, загрята на 200 градуса. След това махаме фолиото и допичаме още 10-15 минути до образуването на златист загар на ястието. 

свински вратни пържоли с картофи и праз лук

свински котлети по българска зимна рецепта

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта