Регистрация

Свински пържоли с картофи и гъби

Свински пържоли с картофи и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4414

Печено свинско с гарнитура на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • Около килограм пържоли или брой колкото ви е нужно
  • 700 гр. Картофи
  • 250 гр. Гъби
  • 200 мл. Бяло вино
  • Сол, черен пипер, червен пипер и всякакви подправки, подходящи за задушено.

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган се запържват начуканите и овкусени с подправки пържоли и от двете страни. Подреждат се внимателно в тавичка. Картофите се обелват и нарязват на едро, гъбите също се почистват и нарязват на едро. В тигана, в който сте запържили месото, сложете гъбите и картофите. Щом гъбите омекнат, добавете малко сол, ч.л. червен пипер и черен пипер - една щипка. След което ги преместете в тавата при пържолите. Подреде добре, така че пържолите да се покажат от средата на тавичката. Залейте с бялото вино и малко студена вода, колкото да покрият картофите. Покрийте ястието с фолио за печене и печете на предварително загрята фурна на 200 градуса около час. След което махнете фолиото и опитайте с вилица месото и някое картофче дали е готово. Ако е нужно, върнете във фурната за допичане, ако е готово - оставете да хване лека коричка. Ястието става много вкусно и месото - крехко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта