Регистрация

Свински пържоли с карамелизирани ябълки

Свински пържоли с карамелизирани ябълки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2094

Свинско на тиган със сос от ябълки и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сочни свински пържоли
  • 100 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 2-3 ябълки
  • сол, черен, червен и лют пипер на вкус
  • кимион по желание
  • 3 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте месото с подправките.

2. Сгорещете зехтина и 25 г от маслото в тиган и запечете в него пържолите двустранно до получаването на златна коричка. Не гответе на прекалено силен огън. Ако готвите на два пъти, предвидете си още една доза масло със зехтин, защото първите две мръвки ще погълнат всичко.

3. Ябълките обелете, почистете от семките и твърдата среда и нарежете на полумесеци.

4. Сгорещете останалото масло в друг тиган и запържете в него ябълките, като ги посипете със захарта.

5. Поднесете свинското със заливка от карамелизирани ябълки и соса, в който са се готвили плодовете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта