Регистрация

Свински пържоли с бира по баварски

Свински пържоли с бира по баварски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4581

Свински котлет с гъби, пресен лук и бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. масло
  • връзка нарязан зелен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г гъби
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • 200 мл бира със стайна температура
  • връзка нарязан магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Овъргаляйте пържолите в брашното, сгорещете маслото в тиган и печете пържолите в него докато хванат кафява коричка. Не забравяйте да ги обърнете и да изпечете и от другата страна. Извадете в чиния.

2. Не махайте тигана от огъня - сега идва ред на пресния лук, гъбите, чесъна и мащерката. Оставете ги да къкрят няколко минути до омекването ма лука. 

3. Върнете пържолите в тигана, полейте с бирата и оставете под капак да къкри на умерен огън десетина минути. След това овкусете със сол, пипер и мащерка и размешайте финално.

4. Когато всичко е готово разпределете месото с част от соса в отделни чинии и поръсете с пресен магданоз. Сервирайте с гарнитура по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта