Регистрация

Свински пържоли със сос с горчица и корнишони

Свински пържоли със сос с горчица и корнишони
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2476

Свински пържоли със сос от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 свински пържоли с дебелина около 2,5 см
  • 1/3 ч. ч. вода
  • 1 голям лук шалот, ситно нарязан (около 3 с.л.)
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 2 с. л. корнишони (около 4)
  • 1 с. л. дижонска горчица или друг вид горчица, с който разполагате
  • магданоз
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото със зехтина в голям тиган с дебели стени на среден огън. Поръсете пържолите със сол и пипер. Сложете ги в тигана и сотирайте докато покафенеят леко, около 3 мин. от всяка страна. Покрийте тигана и оставете да се задушават до готовност около 9 мин. Прехвърлете пържолите в топла чиния и покрийте с капак или сложете в топла фурна (за да не изстиват).

2. Добавете водата, шалота и чесъна в тигана. Гответе докато шалота омекне, около 2 мин. Добавете всички сокове от пържолите. Прибавете корнишоните и горчицата. Овкусете със сол и пипер. Полейте пържолите с този сос. Поръсете с магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта