Регистрация

Свински котлет с цитрусов сос

Свински котлет с цитрусов сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1936

Свински котлет къкри в ябълково вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • масло
  • 1 свински котлет
  • ½ зелена ябълка грени смит
  • ½ глава лук
  • 1 бутилка ябълково вино
  • ½ ч. ч. пилешки бульон или вода

Начин на приготвяне:

1. Овкусете със сол и пипер котлета и го запържете в масло. Прехвърлете го в чиния и запържете в същата мазнина ябълката, чесъна и лука за около 3 до 5 минути или докато омекнат. Прибавете подпавки и сол и пипер на вкус.

2. Добавете половината бутилка ябълково вино и бульона. Върнете свинския котлет в тигана. Изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън 15 минути.

3. Извадете котлета и прехвърлете лучената смес в кухненски робот (можете да използвате и купа и пасатор). Пасирайте за 1-2 минути докато се получи хомогенна смес. Върнете в тигана, включете на силна степен и добавете остатъка от ябълковото вино и малко нишесте. Разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол и пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта