Регистрация

Свински кебап с оризова гарнитура

Свински кебап с оризова гарнитура
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4242

Свинско с лук и гарнитура от бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо
  • 6 глави кромид лук
  • 1 глава чесън
  • 5-6 домата (може и 1 буракн стерилизирани белени домати)
  • 4-5 зърна кардамон
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 2 с.л. червен пипер
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 с.л. босилек
  • 4 с.л. олио
  • вода на око
  • сол на вкус

За гарнитурата:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 3 с.л. олио
  • вода
  • черен пипер
  • универсална подправка (вегетина/пикантина)

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тенджера подредете на дъното нарязаното на дребни кубчета месо.

2. Отгоре сложете нарязаните на тънки филии глави лук. След това добавете разделената глава чесън, без да белите скилидките - само ги измиите обилно с вода.

3. Ако готвите с пресни домати, ги обелете и нарежете на ситно - аз лично смесих няколко сорта налични - домати-сливки, розов бивол, жълт домат. Изсипете ги в тенджерата и после добавете всички подправки, като солта е на вкус.

4. Залейте с олио и с толкова вода, че да покрие продуктите около 2 пръста над тях.

5. Гответе на бавне огън докато ястието остане на мазнина.

За оризовата гарнитура:

1. Изчистете ориза; измийте го обилно със студена вода, докато му се отмие нишестето (водата му стане бистра).

2. След това в малка тенджерка запържете олиото и ориза, докато стане леко прозрачен.

3. Сипвете 3 ч.ч. хладка, но не студена вода. Добавете черен пипер и пикантина на вкус и захлупете с капака на тенджерата.

4. Варете на бавен огън (3 от 6 степени) докато се абсорбира водата. Не бъркате вобще - оризът става по-хубав.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта