Наденица с картофи в доматен сос
Задушени картофи с наденица в домате сос с лук.
Необходими продукти:
- 650-700 г картофи
 - 3 с.л. олио
 - 200 г лук - 2 средни глави
 - 1 светлозелена сладка чушка
 - 500 г наденички - от дребните или 2-4 големи наденици
 - 1 ч.л. сол
 - щипка-две сух розмарин, ако имате
 - черен пипер
 - 400 мл нарязани домати в доматен сос от консерва
 - 100 мл вода
 - листа пресен магданоз
 
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете първо на половини през средата и след това на полумесеци. Не трябва да са тънки.
2. Лука нарежете на полумесеци и след това разпаднете отделните влакна. Чушката нарежете на малки кубчета.
3. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и изсипете картофите. Гответе и бъркайте 5-6 минути. Добавете лука и гответе още 3 минути като мешате периодично. Добавете и чушката и гответе още минута.
4. Дръпнете зеленчуците в едната страна на тигана, а в другата подредете наденичките. След 3-4 минути ги завъртете и разбъркайте и зеленчуците.
5. Поръсете със сол, розмарин по желание, черен пипер и залейте с доматите от консерва. Разбъркайте, сипете водата, размешайте пак и изчакайте да кипне хубаво.
6. Намалете леко огъня и сложете капак. Оставете да се готви 10 минути, след това обърнете наденичките и гответе още 5-6 минути.
7. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ