Регистрация

Свинска яхния с картофи в доматен сос



Свинска яхния с картофи в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 695

Свинско с картофи и домати, задушено на котлон и запечено на фурна с аромат на балкански подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Яхния от свинско с картофи - това е класика за ценителите на българската кухня, а Иван Звездев превръщата старата народна рецепта в истинска наслада за очите и небцето като запазва мръвките сочни, картофите - неразкашкани, добавя балкански аромати и запича ястието под резени домати, за да не е сосът много рядък. Тази кулинарна класика именитият готвач показва в канала си Кухнята на Звездев.

Първо свинското се реже на парчета и се овкусява със сол и пипер. Запържва се до образуване на коричка в олио, а след това излиза от тенджерата. На негово място в същата мазнина се готви лукът, а после се добавя доматен сос. Овкусява се със сол, червен и черен пипер и се налива вода. Щом заври, свинското се връща в ястието, за да покъкри и да се сготви отвътре. Добавят се нарязани на по-едро картофи и се оставя още време на огъня.

През това време в тиган се запържва масло с брашно и се размива със соса от манджата. Налива се в тенджерата, закъкря хубаво и всичко задно се прехвърля в тава. Подправя се с чубрица или мащерка, за да си замирише както трябва на българска киухня. Отгоре се редят дебели шайби домати и се пъхва в загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. А после е време за хапване. Точните продукти и стъпки на готвене можете да разберете от видеото на Звездев по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта