Регистрация

Свинска пържола с магданозени картофки

Свинска пържола с магданозени картофки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1230

Печено свинско с картофена гранитура и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 свински пържоли (можете да използвате и по-сухо свинско месо, защото сосът ще го разведри)
  • 400 г дребни картофи
  • връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • 100 мл сметана (течна, млечна, готварска)
  • 1 ч.л. мека горчица
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и сварете във вода. Обелете. Можете да разполовите и посолите.

2. През това време гответе паралелно и останалата част от ястието. Пържолите обтрийте със сол и пипер, покапете с 1 с.л. зехтин и запечете на тиган за по няколко минути от страна - времето зависи от дебелината на месото. Прехвърлете във фолио и увийте да почиват.

3. В тигана от готвенето им добавете сметаната и гочицата. Разбъркайте докато се разтворят. Добавете и 1 скилидка намачкан чесън. Кипнете и оставете да покъкри докато се редуцира. После махнете от котлона, пресипете в сосиера и добавете студеното масло.

4. Магданоза наситнете и счукайте листата с чесъна. Добавете зехтина и лимоновия сок. Посолете щедро.

5. Сглобете чинията като поставите месо и картофи. Картофите залейте с магданозения сос, а мръвката - със сметановия. Можете да оставите сосовете встрани, за да си сложи всеки колкото му е вкусно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта