Регистрация

Сардина с доматен сос и кисели краставички

Сардина с доматен сос и кисели краставички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1353

Задушена дребна риба с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг сардина или друга дребна риба (цаца, сафрид)
  • 150 мл олио
  • 115 мл оцет
  • 2 ч.л. сол
  • 10-15 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 2-3 кисели краставички
  • 70 мл доматено пюре
  • 1 ч.л. захар
  • малко вода

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от карантия и люспи, ако това е възможно. Осолете я.

2. Вземете малка тава с високи бордове. На дъното ѝ пуснете зърната червен пипер и дафиновия лист. Подредете рибките плътно една върху друга. Залейте с олиото, оцета и малко вода, така че да ги покрие. Отгоре притиснете с чиния, в която можете да сложите и камък за тежет.

3. Гответе на силен огън докато заври. Една минута след това намалете огъня на слаб към умерен и оставете ястието да къкри 3 часа. Трябва да изври течността и да остане само на мазнина.

4. Махнете рибата от огъня. Изсипете събралата се мазнина в касерола и подгрейте. Добавете доматеното пюре и захарта и кипнете. С получения сос залейте отново рибата и пак кипнете.

5. Добавете киселите краставички, нарязани на малки полумесеци. Готовото ястие сервриайте със соса докато е топло.

* Тази рецепта е приложима и за по-едра риба, която предварително сте обезкостили и филетирали.

Цаца в доматен сос

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта