Регистрация

Сандвич с пиле и артишок

Сандвич с пиле и артишок
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2236

Правили ли сте толкова богат сандвич?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ до 1 хляб по избор (за салатата е необходим 1/4 до ½, а за 4 сандвича – цял хляб)

За микса от пилешко, пуешко или риба тон:

  • 1 - 1 ½ ч. ч. сготвено пилешко, пуешко или риба тон, на парченца
  • ¼ до ½ ч. ч. песто (виж рецептата по-долу или използвай готово)
  • 400 г консерва артишок
  • шепа нарязани сушени домати (по желание)
  • ¼ ч. ч. червен лук, нарязан ситно
  • 2 с. л. маслини Каламата (по желание)
  • 50-100 г моцарела, за сандвича – на резени, за салатата – нарязана на хапки
  • няколко едри светли стафиди за сладък привкус (по желание, но пък препоръчително)

За соса: (по желание)

  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 с. л. каперси, намачкани (по желание)
  • сол, пипер
  • 3 с. л. балсамов оцет или бял винен оцет
  • 1/3 ч. ч. зехтин

За пестото:

  • 3 ч. ч. листа босилек
  • ½ ч. ч. пармезан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1/3 ч. ч. кедрови ядки, запечени
  • ½ до ¾ ч. ч. зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

За пестото:

1. Сложете всички продукти освен зехтина в кухненския робот и пасирайте. Когато е готово, прибавете зехтина и пасирайте отново до получаването на желаната консистенция.

За салатата:

1. Загрейте предварително фурната на 180 С. Нарежете половинка хляб на хапки и ги сложете в тавичка. Запечете за 10 минути докато станат златисти и оставете да се охладят и да станат хрупкави. Ако няма да сервирате ястието до половин час, прехвърлете хлебните кубчета в кутия с капак и оставете настрана. Ако ще сервирате до половин час, направете соса и накиснете хлебните хапки в него преди да го разбъркате със зеленчуците и месото.

2. Ако сами приготвяте пестото, най-напред направете хлебните кубчета. След това в голяма купа смесете всички продукти на пилешкия/пуешкия/рибния микс и ги сложете в хладилника (докато хлябът се напоява със соса). Когато салатата е готова за сервиране, прибавете към микса и хлябът. Ако смятате, че няма да изядете цялата салата, оставете част от хляба, соса и микса отделно до 30 минути преди сервиране (иначе хлябът ще се разкисне). Можете да прибавяте хляба според отделните порции и да съхранявате основния микс за направата на сандвичи.

За сандвичите:

1. Загрейте фурната на 180 С. Разрежете хляба на 2 половинки, прибавете нарязаната моцарела и сложете във фурната за 10-15 минути докато моцарелата се разтопи. За сандвича не е необходим сос. Докато хляба се запича, направете пестото и микса. Разпределете микса върху сандвича, когато хлябът излезе от фурната, и сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта