Регистрация

Сандвич от пълнена питка с месо и кашкавал

Сандвич от пълнена питка с месо и кашкавал
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 192

Пица-питка с два вида колбас, сирена и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 питки (зависи от големината на хляба (можете да си вземете една много голяма и да я напълните като пица за двама и трима души)
  • 50-60 мл доматена салца (сос Маринара)
  • 1-2 топки моцарела (количествата зависят от големината на питката)
  • няколко слайса шунка, чоризо, пеперони или друг колбас
  • лист пресен босилек
  • 1/2 глава лук
  • саламче или наденичка по избор (нарязано на кубчета и запечено на сух тиган)
  • 1 малка чушка
  • кашкавал или друго жълто сирене (около 100 грама)

Начин на приготвяне:

1. Направете си всичко на заготовки с готовност да добавите още при нужда. Нарежете чушката на лентички, моцарелата и лука - на кръгчета, кашкавала - рендосайте, босилковите листенца измийте, наденичката или колбаса запечете (ако има нужда) и си пригответе слайсовете салам, за да са ви под ръка.

2. Отрежете най-горното капаче на питката и след това с ръце издълбайте от сърцевината. Останалата натиснете плътно към стените, за да се освободи място. Гледайте как се прави ТУК.

3. Започнете да редите в сърцевината. Първо намажете вътрешността с доматена салца. След това подредете резени моцарела, после колбас, лук, босилек, наденички, чушки, отгоре сипете още доматен сос, върху него подредете още моцарела и най-отгоре разпределете рендосания кашкавал. Можете да поръсите и с подправка по желание (босилек, риган, чубрица).

4. Поставете питката върху голям лист алуминиево фолио и захлупете с капачето ѝ. После завийте фолиото стегнато около хляба. Сложете върху питката дъска за рязане, а върху нея нещо тежко - камък, кана с вода или каквото ви хрумне. Така хлебчето ще се сплеска.

5. След половин час развийте и извадете от фолиото леко сплеснатата питка, поръсете я с още малко кашкавал, за да има и върху кората и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта