Регистрация

Салата с риба тон, яйце, киноа и авокадо

Салата с риба тон, яйце, киноа и авокадо
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4049

Свежа салата за бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 консерви риба тон в олио
  • 200 г бяла киноа
  • 1 - 2 стръка зелен лук
  • майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • сол и пипер
  • 4 червени домата
  • 1 морков
  • 2 - 3 лайма
  • 1 люто чили
  • тайландски рибен сос
  • оцет
  • захар
  • 3 бр. авокадо
  • 3 яйца, леко сварени
  • 1/2 консерва нахут

Начин на приготвяне:

1. Сварете киноата според указанията на опаковката (за около 15 мин.), като преди това я изплакнете много добре.

2. Нарежете доматите на едри парчета и ги намачкайте с ръце, за да извадите семената. Мариновайте доматите (за 10-15 мин.) в сок от лайм, оцет, нарязано чили, захар и рибен сос. Добавете настърган морков в маринатата. Сокът от лайм ще втвърди доматите.

3. Смесете рибата тон, тънко нарязания зелен лук и счукания чесън с майонезата и сол и пипер на вкус. Добавете киноата и нахута.

4. Обелете сварените яйца и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете авокадото на едри парчета и по желание го поръсете с малко морска сол и сок от лайм, за по-силен вкус.

5. Разделете сместа с риба тон и киноа в 3 чинии. Добавете маринованите домати/моркови, яйцата и авокадото, като ги подредите красиво отгоре.

6. Поднесете със студено бяло вино.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта