Салата с риба тон и картофи
Салата Нисоаз - печено филе от риба тон с картофи, фасул, спанак и горчица.
Необходими продукти:
- 450 грама свежа риба тон на парчета
- 450 пресни картофи
- 250 грама зелен фасул
- 1 връзка наситнен пресен лук
- 50 грама маслини без костилки
- 8 разполовени чери домата
- 4 твърдосварени разполовени яйца
- 50 г листа от бейби спанак
- 1 ч.л. горчица (най-добре едрозърнеста)
- сокът от половин лимон
- смес от 4 с.л. соев сос и 4 с.л. сос терияки (това е оригиналната марината по рецепта, но вие можете да мариновате рибата и само в соев сос, като добавите и сухи подправки по желание)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте рибните парчета за минимум 20 минути.
2 Кипнете картофите в леко подсолена вода за 20 минути.
3. Сварете зеления фасул за 10 минути от кипването на водата.
4. Вземете голяма купа. В нея сложете отцедения от водата сварен зелен фасул и варените картофи - обелени и разрязани на половини.
5. Добавете в купата яйцата, маслините, пресния лук, спанака (на цели листа) и чери доматите и разбъркайте много внимателно.
6. Парчетата риба тон запечете на оребрен тиган до готовност от всички страни.
7. Когато са готови, още в тигана, ги залейте със смес от горчицата, лимоновия сок и част от маринатата, в която са престоявали.
8. Изсипете рибата заедно със соса върху салатата, разбъркайте добре и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ