Регистрация

Салата с риба тон и картофи

Салата с риба тон и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1837

Салата Нисоаз - печено филе от риба тон с картофи, фасул, спанак и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 грама свежа риба тон на парчета
  • 450 пресни картофи
  • 250 грама зелен фасул
  • 1 връзка наситнен пресен лук
  • 50 грама маслини без костилки
  • 8 разполовени чери домата
  • 4 твърдосварени разполовени яйца
  • 50 г листа от бейби спанак
  • 1 ч.л. горчица (най-добре едрозърнеста)
  • сокът от половин лимон
  • смес от 4 с.л. соев сос и 4 с.л. сос терияки (това е оригиналната марината по рецепта, но вие можете да мариновате рибата и само в соев сос, като добавите и сухи подправки по желание)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте рибните парчета за минимум 20 минути.

2 Кипнете картофите в леко подсолена вода за 20 минути.

3. Сварете зеления фасул за 10 минути от кипването на водата.

4. Вземете голяма купа. В нея сложете отцедения от водата сварен зелен фасул и варените картофи - обелени и разрязани на половини.

5. Добавете в купата яйцата, маслините, пресния лук, спанака (на цели листа) и чери доматите и разбъркайте много внимателно.

6. Парчетата риба тон запечете на оребрен тиган до готовност от всички страни.

7. Когато са готови, още в тигана, ги залейте със смес от горчицата, лимоновия сок и част от маринатата, в която са престоявали.

8. Изсипете рибата заедно със соса върху салатата, разбъркайте добре и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта