Регистрация

Салата с пилешко, целина и грах



Салата с пилешко, целина и грах
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 272

Тежко предястие с пушено пилешко, зеленчуци, тиква и майнезено-сметанов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Салата с руска нотка прави Ути Бъчваров, като приготвя калорийна бомба в купичка, където смесва грах от консерва с пилешко месо, тиква на пара, свежа целина и залива всичко това със смес от заквасена сметана, горчица, чесън, ароматен оцет и сол. Това предястие определено може да нахрани или да бъде идеалното зимно мезе.

Тиквата се реже на кубчета и се готви на пара, а след това се шокира в ледена вода. През това време в купата се смесват нарязано на хапки пилешко месо, останало от предишно готвене, стебла целина, наричани още селъри, отцеден грах от консерва или буркан. В тиган се кипва малко оцет с добавка от наситнени годжи бери. Следва направата на дресинг като се намачква скилидка чесън и се разбърква с майонеза, заквасена сметана, зехтин и ароматния оцет. Ястието се посолява и се залива с дресинга. Остава само да се сервира.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта