Регистрация

Салата с пилешки дробчета в ягодов сос

Салата с пилешки дробчета в ягодов сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1419

Елегантна салата от пилешки дробчета с гъби, масло, лук, картофи, листни зеленчуци и ягодов дресинг с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ягодовия сос:

  • 150 г ягоди
  • 1 лимон

За салатения дресинг:

  • 1/2 ч.л. пипер меланж (смлян)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 4 с.л. от ягодовия сос
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. захар

За салатата:

  • 200 г пилешки дробчета
  • 2 картофа
  • 8 чери домата
  • 3-4 пресни печурки
  • 1 глава лук (най-добре шалот)
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г масло
  • 20 г рукола
  • 120 г микс листни зеленчуци (или просто си вземете микс за салати от листни зеленчуци с рукола)

Начин на приготвяне:

1. Направете първо ягодовия сос като измиете и почистите от дръжките ягодите и ги нарежете на парчета. След това пюрирайте с пасатор или намачкайте в хаванче. Добавете лимоновия сок и пюрирайте/намачкайте отново. Пресипете в цедка и с обратното на лъжица прекарайте соса през цедката, за да стане гладък.

2. Спретнете си и дресинга като разбъркате в купичка или в буркан пипера със солта, 4 с.л. от ягодовия сос и горчицата. След това добавете зехтина и захарта и бъркайте или друсайте буркана докато захарта се абсорбира.

3. Сварете картофите. Охладете и нарежете на парчета. Можете да оставите с ципата за по-красиво.

4. Чери доматите разполовете, листните зеленчуци измийте и отцедете, а дробчетата почистете и нарежете на едро или разгънете цели на пеперуда. Гъбите нарежете на четвъртини или шестини, а шалота - на шайби. Чесъна наситнете.

5. Сгорещете маслото в тиган. Запържете чесъна за минута, добавете гъбите, гответе още 3 минути, след това вкарайте в тигана и шалота и гответе докато позлатее. Работете на умерена температура, за да не прегори маслото. Ако усетите, че потъмнява и мирише неприятно, намалете огъня.

6. Извадете в чиния съдържанието на тигана и запържете вътре дробчетата като ги готвите двустранно за по 2-3 минути от страна. Разрежете едно за проба - страните трябва да са добре изпечени, а вътрешността - да розовее. Залейте с ягодовия сос и щом закъкри, махнете от огъня.

7. Сглобете салатата като в голямо плато или 2-3 по-малки разпределите на дъното листни зеленчуци с рукола. Отгоре сложете парчета сварени картофи, после чери домати, след това гъби с лук и чесън и на финала - дробчета. Залейте с дресинга и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта