Регистрация

Салата с картоф, хрупкаво прошуто и рукола

Салата с картоф, хрупкаво прошуто и рукола
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3952

Невероятно вкусна комбинация от картоф, хрупкаво прошуто и рукола.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 картофа
  • 100 г прошуто
  • голяма шепа бейби рукола
  • 1 ч. л. счукан чесън
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 4 с. л. майонеза
  • 4 яйца
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Кипнете в тенджера подсолена вода.

2. Разделете картофите на четвъртини и варете 10 мин. или до омекване.

3. Сложете яйцата в тенджера във вода на стайна температура и варете на среден огън 15 мин.

4. Докато картофите и яйцата се варят, подредете прошутото върху тавичка за печене, постлана с хартия и печете на среден огън докато стане хрупкаво. Оставете да се охлади 10 мин.

5. Отцедете картофите и оставете да се охладят 30 мин.

6. Махнете яйцата от котлона и сложете в студена вода. Обелете ги и заделете.

7. Натрошете хрупкавото прошуто на парченца.

8. Смесете майонезата с горчицата, счукания чесън и смления черен пипер на вкус в голяма салатена купа.

9. Прибавете руколата, охладените картофи и половината прошуто в сместа с горчица и майонеза докато се покрие всичко с нея.

10. Нарежете твърдо сварените яйца на четвъртини и подредете върху салатата. Поръсете с прошуто, останала рукола и допълнително смлян черен пипер отгоре за украса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта