Регистрация

Салата с домати, краставици, риба, маруля и гъби

Салата с домати, краставици, риба, маруля и гъби
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4464

Побългарено подобие на салата Туна с добавки от гъби и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 2 големи домата
  • 1 маруля
  • 2-3 варени яйца
  • 1 голяма или 2 малки краставици
  • ½ отцедена консерва сладка царевица
  • 1 буркан 250 мл мариновани печурки
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Нарежете марулята или я накъсайте с ръце. Не се престаравайте с наситняването. Разделете я в 2 или 3 блюда за салата.

2. Поръсете с отцедената царевица.

3. Нарежете краставицата на полумесеци и ги разпределете върху марулята.

4. Нарежете гъбите и ги сложете отгоре на всяка салата.

5. Разпределете месото от риба тон заедно със соса – така салатата става още по-ароматна.

6. Нарежете доматите на полумесеци и ги подредете отстрани на салатата.

7. Осолете без да разбърквате (имайте предвид, че рибата тон е солена, а също и гъбите може да съдържат подправката).

8. Полейте с балсамов оцет (Ако нямате балсамико, не правете грешката да използвате обикновен винен оцет. По-добре пропуснете подправката или поднесете салатата с резен лимон, като помнете – киселия сок не се стиска върху доматите, а само върху рибата и зелените зеленчуци.) и зехтин.

9. Обелете вареното яйце и украсете с него салатата. Поднесете!

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. hapka
  2. ус
  3. морков
  4. Уок
  5. тон
  6. ги
  7. св
  8. картофи
  9. го
  10. МА

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта