Салата Ракия от зеленчуци и сирене
Комбинация от кьопоолу, пресни зеленчуци и мариновано сирене прави компания на вашата ракийка.
Необходими продукти:
- Домати около килограм
 - Печен пипер 300 гр
 - Патладжан 300 гр
 - Краве сирене 300 гр
 - Зехтин около 100 мл
 - Няколко стръка магданоз
 - 2-3 скилидки чесън
 - Сол на вкус
 - Черен пипер на вкус
 - Сух риган 1 ч.л.
 
Начин на приготвяне:
На маринованото сирене:
Нарязвате сиренето на кубчета и го мариновате в риган и зехтин. Вече маринованото сирене трябва да престои в хладилник за 2-3 часа. Използвайте кутия с капак, за да не се поемат странични аромати.
На кьопоолуто:
Обелете патладжана и го нарежете на филийки, поръсете го със сол и черен пипер, за да излезе горчивината му. След като го отцедите, го запържете в тиган до готовност.
Оставете го на страна докато изстине, след което го нарежете на кубчета.
Нарежете печения пипер и 150 грама предварително обелени домати на кубчета.
Върнете в тигана патладжана, добавете печения пипер и малко чесън (смачкайте скилидките с плоската страна на ножа и ги нарежете на ситно).
Запържете добре и добавете доматите. Изчакайте да се редуцира водата от доматите, след което преместете от котлона и добавете сол на вкус.
На сглабянето на салатата:
Вече изстиналото кьопоолу разпределете на 4 места. С помощта на ринг оформете кьопоолуто в центъра на чиниите, останалите домати нарежете на полумесеци и нареждате като ветрило около него. Добавете маринованите кубчета сирене и доукрасяваме с магданоз. По желание може да доовкусите със зехтина от маринованото сирене.
Да ви е сладко!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ