Регистрация

Салата от тиква и рукола

Салата от тиква и рукола
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3681

Тиквена салата с листни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиква (цигулка)
  • 1 голяма връзка прясна рукола
  • 1 глава зелен лук
  • 1 консерва (200 г) леща (или сварена леща)
  • семена сусам
  • слънчогледово семе

За дресинга:

  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л мед
  • 1 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180ºC.

2. Нарежете тиквата на кубчета, сложете върху тава, намажете с олио и печете за 20 мин.

3. В малка купа смесете оцета, соевия сос, меда и зехтина.

4. Подредете руколата върху две чинии, след това добавете лещата и парчетата тиква.

5. Поръсете със сусам и слънчогледово семе и украсете с малко пресен зелен лук.

6. Добавете дресинга.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта