Салата от тиква и рукола
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 3830
Тиквена салата с листни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 тиква (цигулка)
- 1 голяма връзка прясна рукола
- 1 глава зелен лук
- 1 консерва (200 г) леща (или сварена леща)
- семена сусам
- слънчогледово семе
За дресинга:
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л мед
- 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180ºC.
2. Нарежете тиквата на кубчета, сложете върху тава, намажете с олио и печете за 20 мин.
3. В малка купа смесете оцета, соевия сос, меда и зехтина.
4. Подредете руколата върху две чинии, след това добавете лещата и парчетата тиква.
5. Поръсете със сусам и слънчогледово семе и украсете с малко пресен зелен лук.
6. Добавете дресинга.
Най-важните съставки
балсамов оцет, бяло сусамено семе, зелен лук, зехтин, леща, мед, рукола, слънчогледово семе, соев сос, тиква „цигулка”
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ