Салата от пушена пъстърва
Свежа салата с риба и хляб.
Необходими продукти:
- 200 г висококачествена пушена пъстърва
- 1 ч.л. синапени семена, счукани
- 1-2 лука шалот (2 малки или 1 голям)
- малка шепа рукола, много фино нарязана
- 1 с.л. едро нарязан копър, плюс допълнително няколко стръка за украса
- 2 с.л. незаквасена сметана
- около 20 мл лимонов сок
- 1/2 краставица, нарязана на еднакви пръчици
- кафяв хляб с коричка
Начин на приготвяне:
1. Нарежете много фино пъстървата.
2. Сложете я в купа заедно с лука шалот, копъра, руколата, семената синап и лимоновия сок. Овкусете с черен пипер.
3. Разбъркайте хубаво и притиснете в купата. Покрийте с фолио и оставете в хладилника до сервиране.
4. Когато подреждате чинията за сервиране, сложете малка кръгла формичка и я напълнете с половината смес, като притиснете леко надолу с гърба на лъжица, за да я разпределите равномерно.
5. Махнете формичката и подредете като решетка нарязаните ивици краставица върху салатата.
6. Завършете с 1 с.л. незаквасена сметана и стрък копър. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ